GarageGarage   1/4 Mile Table1/4 Mile Table   Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
www.drifting-bg.com Форуми
Автомобилно състезание за любители ИТАЛИАНСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ 21
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.drifting-bg.com Форуми -> Срещи / Meetings
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vasko-z
Drift Ninja

Местожителство: кюстендил

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 1:24 am    Заглавие: Автомобилно състезание за любители ИТАЛИАНСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ 21 Отговорете с цитат

Автомобилно състезание за любители ИТАЛИАНСКО ПРЕСЛЕДВАНЕ 21-22 Ноември
Организатори Община Дупница Община Сапарева баня АМСК Илиев Ресйнг Тйм и Сейфти Драйвнг Академи

Състезанието щесе проведе на учебно тренировачно трасе на Сейфти Драйвинг Академи намираштосе между гр.Дупница-гр.Самоков под Сапарева баня
Трасето е на асвалтова настилка 1650м.
участниците трябва да имат шофьорска книжка и каска при записване
при наличие на повече от 5 жени във всеки от класовете организатора ще сформира отделно класиране за дамите. Независимо от него те участват и в общото класиране.
КЛАСОВЕ:
1. Туристически автомобили Група А:
Клас А1 до 1600 куб.см.
Клас А2 над 1600 куб.см.

Автомобилите трябва да бъдат серийно производство със стандартно обурудване и тегло. Разрешени промени: лети джанти, спортно окачване, седалка, колани, филтър, ауспух, тунинг аксесоари за подобравяне на аеродинамиката.

2. Туристически автомобили Група Б:
Клас Б1 до 1600 куб.см.
Клас Б2 над 1600-2000 куб.см.
Клас Б3 над 2000 куб.см. и автомобили 4х4

На автомобилите в тази група е разрешено модофокация ва основни възли и агрегати: мотор, скорости, диференциал, тегло, размери на джанти, гуми и всички допустими промени за гр.А.

За двете групи: Гуми със специално предназначение (състезателни) са забранени!
Разрешават се само серийни хомологирани гуми с минимална дълбочина на протектора 3мм.

3. Специално подготвени състезателни автомобили. Група С.
Клас С1 до 2000 куб.см.
Клас С2 над 2000 куб.см. и автомобили 4х4

В тази категория организаторът ще допуска автомобили обурудвани задължително с осигурителна тръбна рамка(ролбар) и допълнителни мерки за сигурност / ръчен пожарогасител или пожар. уредба, ключ маса/. Гуми свободни.

Всеки клас се сформира от минимум 5 автомобила, а група от 8 автомобила. Клас, който не събере необходимия брой автомобили участва само за общото класиране на групата.

Общи положения:

По време на опознавателните преминавания, квалификациите и състезанието участниците винаги трябва да са с каски и поставени обезопасителни колани. По трасето автомобилите винаги се движат само в състезателната посока! Участниците приемат да изпъняват стриктно разпоредбите ва организатора и стюардите на състезанието срещу заплаха от изключване!

Описание на състезанието:
Предстартово-административен и технически преглед. Състезателите трябва да се представят лично с автомобилите си и необходимите документи (сведителсво за управление, регистрационен талон и др.).
Брифинг на състезателите - целта е да се уточнят всички детайли по състезанието.

Състезанието започва с 5 опознавателни преминавания на трасето за всеки клас и група самостоятелно по предварително обявен график. Внимание, скоростта на движение не трябва да надвишава 50 км/ч. Изпреварванията са забранени. Темпото се определя от "сейфти кар".

Квалификации:
За всеки клас - 2 сесии по 3 обиколки. Във всяка сесия стартират по 4 автомобила през 15 сек. Застигнатият състезател е длъжен да осигури безпрепятствено изпреварване по най-бързия начин.

За състезанието ще се квалифицират състезателите с 8 най-добри времена от клас /от 3 обиколки/. Във вората сесия ще се стартира по класиране от първата. Времената от двете сесии са валидни за класирането.

Състезанието ще се проведе с дирижиран жребий по системата на елиминация.

Награди: купи за победителите и медали за вторите и третите места

Зрители:

Такса вход: за възрастни - 2 лв., за учащи - 1 лв., за деца до 14 год. вход свободен само с придружители.
такса за участници все още не е уточнене но ще варира между 20-30лв както се уточнява подаването на заявките дали да е на място или с педварително записване ще дам допълнителна информация
с един автомобил могат да участват идвама участника също така за участниците вклас С които са профита ще бъде пусната молба до БФАС но да изчакаме отговора им
освен че може да бъде изменен малко регламента които е от миналата година също и конфигорацията на трасето което изглеждаше така

както до дни ще бъде уточнена и програмата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
tonkata
Drift error

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 11:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

само не разбрах примерно ако искам да карам с моя стоков автомобил 2000 кубика и сликове в кой клас отивам , защото няма задължително подсигурен ролбар за клас С 1 , а в клас Б 2 неможе със сликове???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DrivinGGoD
Drift Ninja

Местожителство: в света на motorsport-a

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Махаш сликовете и отиваш в А2 или Б2 Wink
Върнете се в началото
Sharo
Drift God

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 12:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

то с тия обратни завои по-добре без сликовете, че мноо части ще се разлетят покрай тях май май

Smokin' tires not drugs
http://www.youtube.com/watch?v=fA6tPp1t6e0

http://www.youtube.com/watch?v=N4OgECFiP7Q
Върнете се в началото
REZINA
Drift Ninja

Местожителство: ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 12:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DrivinGGoD написа:

При мен ще е проблем да карам със сликове,защото в клас С няма да има до 1600куб.
kocta
Takumi

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ли е последната конфигурация на трасето?

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DrivinGGoD
Drift Ninja

Местожителство: в света на motorsport-a

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 1:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sharo написа:
то с тия обратни завои по-добре без сликовете, че мноо части ще се разлетят покрай тях май май

Абе, да ти кажа, като карахме на Gymchana-та там, нищо че трасето беше друго, сцеплението беше ужасно дори и със сликове... Така че ако искаш колата да завива там си трябват...

REZINA написа:
DrivinGGoD написа:

При мен ще е проблем да карам със сликове,защото в клас С няма да има до 1600куб.

Да, но има до 2000куб.см Wink
Върнете се в началото
Sharo
Drift God

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 1:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DrivinGGoD написа:
Sharo написа:

Абе, да ти кажа, като карахме на Gymchana-та там, нищо че трасето беше друго, сцеплението беше ужасно дори и със сликове... Така че ако искаш колата да завива там си трябват...

REZINA написа:
DrivinGGoD написа:

е да ама резултата за скоростите беше плкачебен ако помня правилно
а иначе там миналата година като караха алекс и емо не беше толко плачебно май май .. ама 90% от завоите на ръчна хехе

аз съм малко в дилема дали да ходя. Чудно ми е алекс кви впечатления ще сподели от миналата година

Smokin' tires not drugs

Върнете се в началото
kocta
Takumi

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sharo написа:
DrivinGGoD написа:
Sharo написа:

REZINA написа:
DrivinGGoD написа:

е да ама резултата за скоростите беше плкачебен ако помня правилно
а иначе там миналата година като караха алекс и емо не беше толко плачебно май май .. ама 90% от завоите на ръчна хехе

Най-голямата грешка там пък е да дръпнеш ръчна смях
Все пак не само Емо и Алекс караха там миналата година,моля моля...

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Sharo
Drift God

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абре помня, че имаше още хора ама не помня кои та ще прощаваш хеххе Нещо от тоя грип ми се е сварил мозъка съвсем

Smokin' tires not drugs

Върнете се в началото
kocta
Takumi

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sharo написа:
абре помня, че имаше още хора ама не помня кои та ще прощаваш хеххе Нещо от тоя грип ми се е сварил мозъка съвсем

Аз шеговито го казах Wink
Иначе освен студеното време другото си е доста приятно.Има всякакви хора,автомобили.Рали легенди,профита и тн. Поне ще се повеселим...

Върнете се в началото
Racing_Fan
Drift King

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 2:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Шаро ила бре, искам да видя звяра в действие, да му чуя гласеца. Twisted Evil

StreetFire * Vimeo * YouTube
Върнете се в началото
alex_matrix
бабуна master

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sharo написа:
аз съм малко в дилема дали да ходя. Чудно ми е алекс кви впечатления ще сподели от миналата година

Мнението ми е доста негативно

трасето е трагично, на места асфалта се разпадна след първите обиколки и стана на чакъл с битум, като стъпиш и ...
асфалта и острите завои направо съсипват гумите без да правиш кой знае какво

също така теснотия , 4х4 автомобили едвам завиват на 180 градусовите завои, много ниска скорост, ако искаш да даваш времена гаранция ще си изподереш колата заради многото гуми и на без това тясното трасе

като гледам отделно ще се кара малко, всичко е събрано в един ден по изнесената информация
в най-лошия случай ще караш 6 обиколки + 5 обиколки в "сватбарска колона" с 50км/ч в която внимаваш повече да не се неденеш в тия отпред отколкото да опознаеш трасето

в най-добрия случай ако си бърз и не ти пука много много за колата и стигнеш до финали може да покараш 15 обиколки + 5те сватбарски

Организацията беше на ниво, нямаше чакания, но малко високомерно беше отношението, не липсваха изказвания от рода на "другия път няма да ви допуснем ако не си измиете колите" Shocked Е добре бе мама му стара как да дойдем на 100 км, и да минем 2 прохода, които са яко нахвърляни с луга и пясък и накрая колите да са ни чисти. Организаторите ако искат качествен ПР и най вече защото го правят на гърба на състезателите/колите им, да осигурят поне автомивка! А не прибързано да критикуват/коментират -надявам се че 1 година период е достатъчно да купи водоструен апарат малко течен сапун и няколко гъби и парцали, за да имат комфорт организаторите и състезателите

Като цяло трасето може да се сглоби доста по интересно, бързо, но 7 ! - 180 градусови завоя с вътрешен диаметър една автогума и общ размер 4.5м е гадна работа, за мен не е проблем с ръчната сме дупе и гащи, но да мериш времена на трасе със толкова 180 градусови завои не е реално Confused , на едно Ево или СТИка им трябват 2 маневри ако не искат да газят в тревата и калта извън трасето

Не съм сигурен как трябва да се нарича това състезание, в една истинска джимкана има много повече скорост, италианско не е, далече от смисъла на тайм атак - баш майсторско пилотиране около конуси ще да е

ето ви клипов от мероприятието миналата година
http://videos.streetfire.net/video/Auto-Show-Dupnitza-2008_205362.htm

Абе като цяло много повече се изкефих на пътуването си дотам, въпреки спукания резервоар
http://www.youtube.com/watch?v=YfOOyod-F5c

и после покарах 2 пъти повече на съседната площадка където се събираме по принцип да дрифтим в сапарева баня, която даже е с подобна конфигурация
http://www.drifting-bg.info/alexma3x/e30evo/sapareva.wmv

Последната промяна е направена от alex_matrix на Сря Ное 11, 2009 3:09 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ALEX_BURDIN
DRIFT NINJA

Местожителство: Исперих

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

O без сликове ще е доста пързалка това е майсторско за жени с малки леки колички. Мен и без това ми е далеко от финансова гледна точка .. иначе за шоу бих се пуснал ако ми платят бензинчето на конвоя Smile .
Иначе като се загледах в схемата отсега съм начертал траекторията как да се мине цялото на дрифт смях .
Racing_Fan написа:
Шаро ила бре, искам да видя звяра в действие, да му чуя гласеца. Twisted Evil
аз го послушах две три обиколки искаше да ме прескочи все едно идва хеликоптер апачи качен или газка без гърнета ама бърза.. (Gaz 53 VCool

http://www.youtube.com/watch?v=c9LeDNmLH2M
http://www.youtube.com/watch?v=g_2-o27pSGk
http://www.vbox7.com/play:e21457a5
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
alex_matrix
бабуна master

МнениеПуснато на: Сря Ное 11, 2009 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ALEX_BURDIN написа:
Иначе като се загледах в схемата отсега съм начертал траекторията как да се мине цялото на дрифт смях .

Тествах го, минава се перфектно, но на 3тата обиколка няма вече гуми, асфалта е супер злобен.

Организаторите бяха ей така след дрифта Shocked , явно са имали грешна предства, че някви стриит рейсъчета ще дойдат дето писта са виждали само по телевизията... смях Емо ги отупа в А, Васко ги би в Б, аз ако бях дрифтил по-малко щях да взема и първото в Ц /слагах на най-бързия в Ц 2 секунди и то с дрифт, затова казвам че е несериозно да се мери време на толкова обратни /, Биляна и тя се класира на челни места при жените

Бих покарал за последно преди да разглобя колата, броните ми вече достатъчно са начупени и няма да ме е яд, но при 1 ден състезание тренировки и квалификация и тази конфигурация по скоро НЕ

А вечерта се събрахме на много приятно местенце Ge_a го осигури

Последната промяна е направена от alex_matrix на Сря Ное 11, 2009 4:16 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.drifting-bg.com Форуми -> Срещи / Meetings Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети