GarageGarage   1/4 Mile Table1/4 Mile Table   Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
www.drifting-bg.com Форуми
Специално за Агента една "първокласна бИгачка"

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.drifting-bg.com Форуми -> Снимки и Видео от Чужбина / Foreign photos and videos
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ZPenevich
Новобранец

Местожителство: Tърново Велико

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2009 7:25 pm    Заглавие: Специално за Агента една "първокласна бИгачка" Отговорете с цитат

http://videos.streetfire.net/video/Colin-McRae-testing-the_146461.htm
"връткаш копчето за диференциалите и дрифти като баварка"-landikar.От Ясен Попов знам че най-впечатляващия технологично рали автомобил който е карал е именно Импреза Гр.А-първия с активни диференцяли,a най-бързият-hundai accent WRC.......
SGCasper™
Куцото пиле

Местожителство: У нас за сега

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2009 7:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Те май само някой импрези имат копче. Аз знам на Щерев импрезата че е с активен среден дифернциал и има едно копче на таблото, и му свети на кой диф преден или заден дава повече, ама никога май не изключва единия и да работи само на заден да речем.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
agent_dust
Drift God

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз имам такъв контролер, просто още не е сложен. в момента WRX-а на ландикар е без него. този контролер се слага на кутиите, които имат активен централен диф - WRX-a е с такава, със стандартна 6-степенна кутия от STi 2005 е. по принцип такъв контролер си има фабрично в импресите с 6-степенна кутия, но той работи само ако колата е с ЕКУ и сензори от Сти - има автоматичен и ръчен режим. затова на бигачките със стендалоун ЕКУ ценрала(не фабрична) и активен централен диф се слага допълнителен контролер. той се връзва към един куп датчици - YAW сензор, сензора за положение на воланът, сигнал от ръчната, от съединителя, газта и спирачките. интелигентно променя предавателното число преден/заден мост на кутията - или работи в ръчен режим, който пилота пожелае - въртиш една врътка. 6-степенната кутия от СТи е с диапазон преден/заден мост 35/65 до 50/50, при скайлайн ГТР примерно е 5/95 до 50/50. в момента WRX-a e с дрифтарски настройки, без контролер, и е 35/65. обръща на врати все едно е на задно Very Happy

на Коцето импресата е продрайвска, тя си идва с бигачкова електроника, и мисля, че неговият контролер за кутията е МОТЕС. моят не е МОТЕС, но е нещо подобно и от същият клас. преди време правихме тестове с едни други контролери, но кутията се ошашка с тях. и въпреки всичко, най-добрият режим на такъв контролер е автоматичният - когато се кара за максимум скорост по завоите. драгаджиите пускат 35/65, но това много товари централният шпер и затова не се препоръчва.

а за технологиите - субаруто по принцип е много технологичен автомобил. особено най-новите модели - бъкани са с технологии. примерно двигател 2.0 от СТи 2009г е нещо уникално.

96' 500HP WRX, powered by landikar
Върнете се в началото
DrivinGGoD
Drift Ninja

Местожителство: в света на motorsport-a

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма такъв рали пилот като Колин... Лека му пръст... А Subaru е религия... За мен единствения доближаващ се по дух и способности рали автомобил е Lancia Delta Integrale... Нищо друго не може да сравни с тези две легенди... Това е лично мнение естествено... Не казвам че няма и други добри рали автомобили но за мен тези винаги ще останат на върха в историята... Както и да е малко се отплеснах... До колкото знам всички WRX STI са с регулируемо съотношение на подавания въртящ момент между осите ръчно от бутон... Както и само WRX STI "отпуска" централния диф при използване на ръчната... Обикновените WRX-и нямат тези опции... Поне е така в годините на вариянтa GC от '92 до '00 на модела... С появата на следващите генерации не знам как е...
Върнете се в началото
agent_dust
Drift God

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

по принцип СТи има още от 1993г. но серийно по света се появява в края на 2003г - когато излиза модела с бъбрековидните фарове. т.е. и преди това има СТи с всички екстри - но само за Япония, или само за състезания - коли, подготвени за състезателни от продрайв или само за японският доместик пазар - не можеш да си ги купиш от местният субару дилър. имат си там някаква пазарна политика японците. и в момента е така - най-истинските СТи модели не се предлагат в европа и щатите като стандартен модел. могат да се поръчат - но само от клиенти, които знаят како да си поръчат.

Върнете се в началото
DrivinGGoD
Drift Ninja

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дамм... Големи са егоисти японците. Ето тук са описани някой най-важни неща за задвижването на Субитата:
http://www.mrtrally.com.au/performance/howsuby4x4.htm

"The Japanese Domestic STI with Manually Adjustable Centre Differential will 'Open' the centre differential when the handbrake is applied, allowing the front and rear wheels to turn at different speeds thus allowing for handbrake turns"

Както и тук:
http://www.autoworld.com/news/Subaru/Subaru_All-Wheel.htm

В този сайт също има доста обяснено:
http://www.autozine.org/technical_school/tech_index.html

В раздела "Transmission"...
Върнете се в началото
3000
Drift King

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пак да попитам
STI знам какво е
WRX също
но WRX STI незнам

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Racing_Fan
Drift King

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

3000 написа:
Аз пак да попитам
STI знам какво е
WRX също
но WRX STI незнам

комбинация от двете за по-добър ефект смях

StreetFire * Vimeo * YouTube
Върнете се в началото
DrivinGGoD
Drift Ninja

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Версия само STI няма... Има или само WRX или WRX STI... Т.е. WRX STI е по-спортната и по-направена версия...
Върнете се в началото
3000
Drift King

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DrivinGGoD написа:
Версия само STI няма... Има или само WRX или WRX STI... Т.е. WRX STI е по-спортната и по-направена версия...

Има май и нещо друго,защото няма логика

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
agent_dust
Drift God

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2009 3:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

само Сти няма. всичко е WRX, като преди серийното пускане на модела по света Сти са подготвяните за състезания автомобили. те са се предлагали серийно само в япония. серийно по света Сти има след 2003г, като пак има разлика в двигателите. 2.5 турбо сти си е сериен мотор, същият е като на останалите 2.5 турбо субара - легаси, аутбек и форестър - само турбината е различна. 2.0 турбо сти е по-различен от останалите двулитрови турбо мотори, той е хомологиран за състезания и излиза от завода с ковани бутала. другата разлика при wrx i wrx sti е в кутията, дифовете, електрониката, кулери, турбини и още много неща.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.drifting-bg.com Форуми -> Снимки и Видео от Чужбина / Foreign photos and videos Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети