| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ZPenevich Новобранец

Регистриран на: 30 Сеп 2006 Мнения: 39 Местожителство: Tърново Велико
|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2009 7:25 pm Заглавие: Специално за Агента една "първокласна бИгачка" |
|
|
http://videos.streetfire.net/video/Colin-McRae-testing-the_146461.htm
"връткаш копчето за диференциалите и дрифти като баварка"-landikar.От Ясен Попов знам че най-впечатляващия технологично рали автомобил който е карал е именно Импреза Гр.А-първия с активни диференцяли,a най-бързият-hundai accent WRC....... _________________ Тhe passion for ralliing has no frontiers-Micael Park |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SGCasper™ Куцото пиле

Регистриран на: 20 Юли 2006 Мнения: 2026 Местожителство: У нас за сега
|
|
|
 |
agent_dust Drift God

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:09 am Заглавие: |
|
|
аз имам такъв контролер, просто още не е сложен. в момента WRX-а на ландикар е без него. този контролер се слага на кутиите, които имат активен централен диф - WRX-a е с такава, със стандартна 6-степенна кутия от STi 2005 е. по принцип такъв контролер си има фабрично в импресите с 6-степенна кутия, но той работи само ако колата е с ЕКУ и сензори от Сти - има автоматичен и ръчен режим. затова на бигачките със стендалоун ЕКУ ценрала(не фабрична) и активен централен диф се слага допълнителен контролер. той се връзва към един куп датчици - YAW сензор, сензора за положение на воланът, сигнал от ръчната, от съединителя, газта и спирачките. интелигентно променя предавателното число преден/заден мост на кутията - или работи в ръчен режим, който пилота пожелае - въртиш една врътка. 6-степенната кутия от СТи е с диапазон преден/заден мост 35/65 до 50/50, при скайлайн ГТР примерно е 5/95 до 50/50. в момента WRX-a e с дрифтарски настройки, без контролер, и е 35/65. обръща на врати все едно е на задно
на Коцето импресата е продрайвска, тя си идва с бигачкова електроника, и мисля, че неговият контролер за кутията е МОТЕС. моят не е МОТЕС, но е нещо подобно и от същият клас. преди време правихме тестове с едни други контролери, но кутията се ошашка с тях. и въпреки всичко, най-добрият режим на такъв контролер е автоматичният - когато се кара за максимум скорост по завоите. драгаджиите пускат 35/65, но това много товари централният шпер и затова не се препоръчва.
а за технологиите - субаруто по принцип е много технологичен автомобил. особено най-новите модели - бъкани са с технологии. примерно двигател 2.0 от СТи 2009г е нещо уникално. _________________ RWD... sno*drift setup...
96' 500HP WRX, powered by landikar
 |
|
|
 |
DrivinGGoD Drift Ninja

Регистриран на: 12 Ное 2008 Мнения: 302 Местожителство: в света на motorsport-a
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:31 am Заглавие: |
|
|
Няма такъв рали пилот като Колин... Лека му пръст... А Subaru е религия... За мен единствения доближаващ се по дух и способности рали автомобил е Lancia Delta Integrale... Нищо друго не може да сравни с тези две легенди... Това е лично мнение естествено... Не казвам че няма и други добри рали автомобили но за мен тези винаги ще останат на върха в историята... Както и да е малко се отплеснах... До колкото знам всички WRX STI са с регулируемо съотношение на подавания въртящ момент между осите ръчно от бутон... Както и само WRX STI "отпуска" централния диф при използване на ръчната... Обикновените WRX-и нямат тези опции... Поне е така в годините на вариянтa GC от '92 до '00 на модела... С появата на следващите генерации не знам как е... _________________ ------------------------------------------------------
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
------------------------------------------------------
 |
|
|
 |
agent_dust Drift God

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 1:46 am Заглавие: |
|
|
по принцип СТи има още от 1993г. но серийно по света се появява в края на 2003г - когато излиза модела с бъбрековидните фарове. т.е. и преди това има СТи с всички екстри - но само за Япония, или само за състезания - коли, подготвени за състезателни от продрайв или само за японският доместик пазар - не можеш да си ги купиш от местният субару дилър. имат си там някаква пазарна политика японците. и в момента е така - най-истинските СТи модели не се предлагат в европа и щатите като стандартен модел. могат да се поръчат - но само от клиенти, които знаят како да си поръчат. _________________ RWD... sno*drift setup...
 |
|
|
 |
DrivinGGoD Drift Ninja

|
|
|
 |
3000 Drift King

|
|
|
 |
Racing_Fan Drift King

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:39 am Заглавие: |
|
|
| 3000 написа: | Аз пак да попитам
STI знам какво е
WRX също
но WRX STI незнам |
комбинация от двете за по-добър ефект  _________________
StreetFire * Vimeo * YouTube |
|
|
 |
DrivinGGoD Drift Ninja

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 2:43 am Заглавие: |
|
|
Версия само STI няма... Има или само WRX или WRX STI... Т.е. WRX STI е по-спортната и по-направена версия... _________________ ------------------------------------------------------
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
------------------------------------------------------
 |
|
|
 |
3000 Drift King

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 3:11 pm Заглавие: |
|
|
| DrivinGGoD написа: | | Версия само STI няма... Има или само WRX или WRX STI... Т.е. WRX STI е по-спортната и по-направена версия... |
Има май и нещо друго,защото няма логика _________________ http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg
 |
|
|
 |
agent_dust Drift God

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2009 3:33 pm Заглавие: |
|
|
само Сти няма. всичко е WRX, като преди серийното пускане на модела по света Сти са подготвяните за състезания автомобили. те са се предлагали серийно само в япония. серийно по света Сти има след 2003г, като пак има разлика в двигателите. 2.5 турбо сти си е сериен мотор, същият е като на останалите 2.5 турбо субара - легаси, аутбек и форестър - само турбината е различна. 2.0 турбо сти е по-различен от останалите двулитрови турбо мотори, той е хомологиран за състезания и излиза от завода с ковани бутала. другата разлика при wrx i wrx sti е в кутията, дифовете, електрониката, кулери, турбини и още много неща. _________________ RWD... sno*drift setup...
 |
|
|
 |
|